„A tudás hatalom”

„Scientia potentia est”

Sir Francis Bacon (1561-1626)

Pageo

Indul a jelentkezés a Pallas Alapítványok és a Pécsi Tudományegyetem közös geopolitikai doktori programjára!

A Pécsi Tudományegyetem Földtudományok Doktori Iskolája a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvánnyal (PAGEO), a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvánnyal (PADA), a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvánnyal (PADS), A Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvánnyal (PADI), a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvánnyal (PADOC) és a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvánnyal (PADMA) együttműködve felvételt hirdetnek a Geopolitikai Doktori Programra.

Programunk célja, hogy multidiszciplináris megközelítéssel adjon válaszokat a XXI. század nemzetközi, geopolitikai kihívásaira Közép-Európa szemszögéből. A téma neves nemzetközi és hazai kutatói járulnak hozzá hallgatóink elméleti és gyakorlati tudásának elmélyítéséhez.

Az oktatás során a doktoranduszok alapos tudást szerezhetnek arról, hogy a világpolitikai érdekrendszerek hogyan befolyásolják a világgazdasági, a regionális gazdasági és a lokális folyamatokat, ugyanakkor azt is vizsgálják, hogy a gazdaságstratégiai folyamatok és célrendszerek milyen politikai következményekkel járhatnak globális, regionális, vagy akár nemzetállami szinten. A felvételt nyert jelentkezők bepillantást kaphatnak az egyes nagy kultúrák, valamint a nemzetállamok geopolitikai szerepébe, célkitűzéseibe, érték- és érdekrendszerébe is. 

A jelentkezési dokumentumok leadása elektronikusan a http://www.ttk.pte.hu/felvetelizok/doktori-iskolak/jelentkezes honlapon keresztül, és az aláírt jelentkezési lap postai úton történő elküldésével a Földtudományok Doktori Iskola címére (7624 Pécs, Ifjúság útja 6.) 2017. május 26. 12:00 óráig lehetséges.

További információ a jelentkezéssel kapcsolatban itt található