„A tudás hatalom”

„Scientia potentia est”

Sir Francis Bacon (1561-1626)

Pageo

Megjelent a HUG magazin első száma

HUG - Hungarian Geopolitics (azaz magyar geopolitika) címmel a világ nagy globális gazdasági, politikai és társadalmi kérdéseivel foglalkozó magazint indított a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány. Az ismeretterjesztő tudományos magazin negyedévente magyarul és angolul jelenik meg.

A magazin első számában azoknak a világhírű szakértőknek a gondolatait is olvashatjuk, akik tavaly az Alapítvány támogatásával Magyarországra látogattak: George Friedman mellett, Simon Anholt és Noah Raford a PAGEO Könyvműhely, a TEDxDanubia és a Budapest BrainBar sztárjai válaszolnak korunk kihívásaira. A külföldi szakemberek mellett Dr. Bernek Ágnes és Dr. Baracskai Zoltán professzorok legfrissebb munkáit is megismerheti az olvasóközönség, valamint a PAGEO kutatóintézetének munkatársai is bemutatják legújabb eredményeiket.

A HUG célja, hogy népszerűsítse a földrajzzal, geopolitikával foglalkozó eseményeket, mint az EUGEO vagy a Felfedezők Napja. A magazin felhívja a figyelmet a komoly társadalmi problémákkal foglalkozó tanulmányokra valamint reflektorfénybe helyezi azokat a magyar és külföldi döntéshozókat, szakértőket, tanácsadókat, illetve művészeket, sportolókat is, akik munkája meghatározza Magyarország és a világ geostratégiáját, külpolitikai és külgazdasági döntéseit.


A HUG szerkesztősége a hug@pageobudapest.hu címen érhető el.