„A tudás hatalom”

„Scientia potentia est”

Sir Francis Bacon (1561-1626)

Pályázatok
Aktív pályázat
Inaktív pályázat
Előkészítés alatt

Geopolitikai Doktori Program


Pályázati Felhívás Geopolitikai Doktori Programra

A Pécsi Tudományegyetem Földtudományok Doktori Iskolája a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvánnyal (PAGEO), a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvánnyal (PADA) és a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvánnyal (PADS) együttműködve felvételt hirdet a Geopolitikai Doktori Programra.
Programunk célja, hogy multidiszciplináris megközelítéssel adjon válaszokat a XXI. század nemzetközi, geopolitikai kihívásaira Közép-Európa szemszögéből. A téma neves nemzetközi és hazai kutatói járulnak hozzá hallgatóink elméleti és gyakorlati tudásának elmélyítéséhez.
Az oktatás során a doktoranduszok alapos tudást szerezhetnek arról, hogy a világpolitikai érdekrendszerek hogyan befolyásolják a világgazdasági, a regionális gazdasági és a lokális folyamatokat, ugyanakkor azt is vizsgálják, hogy a gazdaságstratégiai folyamatok és célrendszerek milyen politikai következményekkel járhatnak globális, regionális, vagy akár nemzetállami szinten. A felvételt nyert jelentkezők bepillantást kaphatnak az egyes nagy kultúrák, valamint a nemzetállamok geopolitikai szerepébe, célkitűzéseibe, érték- és érdekrendszerébe is.

A jelentkezési dokumentumok leadása elektonikusan a phdkoord@gamma.ttk.pte.hu e-mail címre és postai úton a Földtudományok Doktori Iskola címére (7624 Pécs, Ifjúság útja 6.) 2016. május 27. 12:00 óráig lehetséges.

További információ: link

Kutatói Pályázatok

Pályázat neve Állapot Pályázat határideje Pályázat felhívás
Kutatói felhívások 2016-10-01

Támogatások

Pályázat neve Állapot Pályázat határideje Pályázat felhívás
Pályázati Felhívás Geopolitikai Doktori Program támogatására 2017-03-31
Első cikkem programra 2016-10-01
Konferencia támogatási programra 2016-10-01
Kutatoi mobilitás programra 2016-10-01
PhD Ösztöndíjprogramra 2016-10-01
Publikaciós és kutatói programra 2016-10-01
Tananyagfejlesztési programra 2016-10-01
PAGEO Műhely FOLYAMATOS Pályázok

Gyakran ismételt kérdések

+ milyen kutatási területeken lehet pályázni?

A közgazdaságtan; a földrajztudomány; egyéb társadalomtudományok és a bolcsésztudományok geopolitikai és geostratégiai vonatkozású területein; illetve egyéb geopolitikai vonatkozású interdiszciplináris területeken van lehetőség pályázatok benyújtására.

+ phd ösztöndíjra pályázhatok-e; ha (1) tanulmányaimat befejeztem; (2) abszolutóriummal rendelkezek; vagy (3) a fokozatszerzési eljárást megkeztem?

Nem, PHD-ösztöndíjra csak aktív doktoranduszi jogviszonnyal rendelkező hallgató pályázhat, aki még nem kezdte meg az 5. félévét a doktori képzésben.

+ meddig lehet pályázni; van-e leadási határidő?

Leadási határidő nincs, a keretek kimerüléséig a pályázatok folyamatosan nyitva állnak.

+ Mikor születik döntés a beadott pályázatokról?

A pályázatok egy szakértőkből álló tanácsadó testület elé kerülnek, amely az egyes anyagokat véleményezi, megvitatja. A testület javaslatot tesz a Kuratórium elé, amely ez alapján dönt az egyes pályázatokról. A folyamat átfutási ideje 1-3 hónap az aktuáli

+ Mekkora az ösztöndíj mértéke a phd ösztöndíjprogramban?

A PHD-ösztöndíjat fél évre vagy egy évre ítéli meg a Kuratórium, ennek összege egységesen nettó 100 000,- Ft. amely után az adókat és járulékokat az Alapítvány megfizeti.

+ Hol találom meg a pályázatokkal kapcsolatos részletes információkat?

Minden információ megtalálható a honlapon, felmerülő kérdés esetén a palyazat@pageobudapest.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

+ A támogatási időszaka alatt a phd hallgató megszerezheti-e a doktori fokozatát?

Nem, mivel csak a megkezdett 5. aktív félév előtt van lehetőség pályázni.